Blogs:

Wall-Art

De impact die wall-art heeft, is echt enorm. Het dagelijks kunnen zien dat je er mag zijn, dat je het waard bent om aan de muur te mogen hangen. 

Soms hoor ik wel eens van klanten “Tja, ik had het er laatst met iemand over en zij vond het raar dat ik voor mezelf een fotoshoot ging doen”. De typische Nederlandse gedachte “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” blijkt dus echt bij veel mensen diep geworteld te zijn. En het grappige is dat veel vrouwen boven de 40 daar steeds meer maling aan beginnen te krijgen. Zoveel jaren dat je nauwelijks op de foto stond en als je er al op stond, dan viel het onder de categorie “kiekje” en was het nog geen beeld waar je super trots op was. 

Ook valt me op dat als mensen er wel langzamerhand voor kiezen om wel gezien te mogen worden en dan ook zelfs met mooie artistieke portretten aan de muur te hangen… dat ook de vrouwen met de “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” langzamerhand steeds meer beginnen bij te draaien. En dat zij na een bepaalde periode toch ook wel zoiets willen hebben. Om voor het eerst in je leven onwijs mooi op de foto gezet te worden en dat je het ook gewoon waard bent om gezien te mogen worden. De ene vrouw wil het vastgelegd zien in artistieke beelden en de andere wil juist iets moois samen met een geliefde of met kinderen… Ieder zijn eigen wens. 

En als je wall-art vergelijkt met een digitaal bestand: wat heeft meer waarde? Een wall-art is een pronkstuk en het beeld heeft dan veel meer waarde voor iedereen dan dat het ergens op een harde schijf staat te verstoffen en er nauwelijks meer naar kijkt. 

Branding fotografie

Een lange tijd heb ik deze hele tak van fotografie laten liggen… Vooral omdat ik de hele tijd foto’s voorbij zag komen van mensen achter een laptop met een kopje thee of cappuccino… en dat deed me niet zoveel. En dat zag ik inmiddels bij iedereen terugkomen. 

Ik mis het karakter in deze foto’s en juist dit karakter wil ik laten zien. Iets meer tijdloos, zwart wit, meer spelend met het licht. Foto’s waar je langer naar blijft kijken en minder tijd-gevoelig zijn… Vandaar dat ik nu wel wil gaan doen aan branding-fotografie, maar dan anders… Iets meer tijdloos, zwart wit, karaktervol en passend bij jou en wie jij bent. 

Hier links in de video kun je dan zien wat ik hiermee bedoel.