Ik had vroeger nauwelijks mooie

foto’s van mezelf

 

Corine de Ruiter

portret & fine-art fotograaf

Nauwelijks mooie foto’s van mezelf

Ik was vroeger bijna onzichtbaar. Ik liet me nauwelijks horen, viel onder de “brave” kinderen en stond zeker niet te shinen in mijn kracht.

Heb ook heel weinig foto’s van mezelf van vroeger. En nu ik dochters heb, merk ik dat ik wil weten hoe ik er op een bepaalde leeftijd uitzag.

Heb heel lang mijn leven geleefd op een manier waarvan ik dacht dat er van mij verwacht werd. Wist tenslotte toch niet helemaal wat ik zelf wilde en ook niet waar mijn kracht lag. Ik hield alle ballen perfect hoog, maar gunde mezelf eigenlijk steeds vrij weinig.

Nu is het klaar

 

Tot je op een gegeven moment op een punt bent beland dat je lichaam van allerlei kanten seintjes geeft dat het tijd is om aandacht aan jezelf te besteden. Ik pakte mijn oude hobby fotografie weer op en merkte dat dit me ongelooflijk veel energie gaf. Ik kreeg zin om alles te leren en wilde dan ook alles weten… Ik bloeide weer op!

Heb allerlei richtingen geprobeerd, maar merkte dat mijn voorkeur ging naar vrouwen fotograferen. Vrouwen laten zien hoe mooi ze zijn. Maar wilde wel dat de beelden zo mooi zouden zijn, dat ze als kunst aan de muur moeten kunnen hangen…

Dus… om dit te oefenen ben ik heel veel zelfportretten gaan nemen. En ik merkte dat dit heel veel met mij deed. En merkte dat ik me steeds comfortabeler begon te voelen voor de camera en dat dit juist ervoor zorgde dat de beelden steeds beter werden. Blijkbaar heeft wel/niet fotogeniek ermee te maken hoe comfortabel jij je voelt voor de camera.

En dit is ook het lastige stukje bij heel veel vrouwen en ik besef me nu des te beter hoe belangrijk dit is.

Wat is er anders

Behalve dat ik nu ook hele toffe foto’s van mezelf heb, merk ik de impact die dit heeft gehad op mijn zelfbeeld. En dit zie ik nu ook elke keer weer terug bij alle vrouwen die ik fotografeer.

Ik weet nu dat ik een hele mooie vrouw kan zijn met heel veel diverse uitstralingen. Dat als ik mezelf goed verzorg en kleding aan doe waarin ik mij mooi voel… ik me hierdoor ook veel krachtiger ben gaan voelen.

Ik neem meer mijn ruimte in en ben niet meer die “muurbloem” van daarvoor. Ik straal veel meer en luister nu beter naar mijn gevoel dan ooit daarvoor. Ik merk nu letterlijk dat alles te maken heeft met zelfbeeld en alle stappen die je zet om hierin te groeien echt verdubbelend werken.

De omgeving gaat ook anders op je reageren en je krijgt hierdoor ook steeds meer energie en vertrouwen op die innerlijke stem.

 

Mijn kracht

Grappig dat mijn kwetsbare plek van toen er nu voor zorgt dat het mijn kracht is geworden. Van onzichtbaar naar zichtbaar en beseffen dat dit allemaal te maken heeft met zelfbeeld en je comfortabel voelen.

En dat ik nu ook weet dat zo ontzettend vrouwen hier mee dealen. Ik vind het dan ook geweldig om iemand zich zo comfortabel voor de camera te laten voelen, dat ze aan het einde van een fotoshoot hun hand niet meer omdraaien voor alle poses en de smaak helemaal te pakken hebben gekregen.

Missie

Ik vind het des te belangrijker dat juist alle “onzichtbare” mensen gezien mogen gaan worden!!

 

Ik wil dat:

– Ze mogen zien hoe mooi ze zijn

– Dat ze meer zelfvertrouwen mogen voelen in het zichzelf laten zien

– Dat ze zichzelf meer gaan waarderen en beseffen dat ze het waard zijn om gezien te mogen worden.

Het heeft mij enorm veel gebracht om mooie beelden van mezelf te zien en te ervaren dat ik ook gewoon gezien mag worden, dat ik in mijn kracht mag staan, dat ik ook gewoon een mooi mens kan zijn. Het heeft mij in elk geval een enorme boost gegeven en dit gun ik echt elke vrouw.

En serieus: op het moment dat jij je meer durft te laten zien en je mooier voelt, krijg je ook weer positievere reacties om je heen en dit werkt letterlijk verdubbelend. Dit gevoel gun ik iedereen. Het gevoel dat je mooi bent als meisje, powervrouw, je blije kant, je wijze kant, je modellenkant enz.. En echt…  IEDEREEN maar dan ook ECHT IEDEREEN kan mooi op een foto staan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Work

Mijn laatste werk

twee vrouwen kwamen voor magazine styled portretten bij mij & de derde voor fine art boudoir: 

Contact

Kom maar op met de eerste stap richting liefdevoller naar jezelf kijken: