Portretten op locatie

Hoe werkt het?

portretten op locatie

Een heerlijke buitensessie met het gezin. Gewoon een wandeling maken in een mooi gebied met mooi licht. Hierbij probeer ik de liefde en het plezier met elkaar vast te leggen. Geen schoolfoto of statige portretten, maar meer de spontane invalshoek waarbij iedereen erop staat zoal hij/zij is. Ik wil hierbij vooral de liefde en het plezier binnen jullie gezin vastleggen: authentieke portretten.

 

Vooral met jonge kinderen gaan we leuke dingen doen, zodat zij het niet meer ervaren als een fotosessie maar als een leuke wandeling in de buitenlucht… Rennen, vliegen, springen: van alles halen we uit de kast… Ik laat me hierbij leiden door het type kind en waar hij/zij zich het meest blij bij voelt… Andere kinderen voelen zich veel prettiger bij een rustige setting. Ik pas me aan aan jullie gezin en jullie wensen.

 

Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een loveshoot te doen op een industriële locatie of bijvoorbeeld op het strand… Alles is mogelijk in overleg. Samen overleggen we in welke stijl jij gefotografeerd wil worden. Wat staat centraal? Liefde en plezier, spontaniteit of juist wat meer geposeerd?

 

Kleding en styling kan hierbij een grote rol spelen: handig om met elkaar af te spreken welke kleuren jullie voor kiezen en bij elkaar matchen. Het liefst geen teksten of drukke prints. Hierdoor blijven jullie als gezin centraal staan en niet jullie kleding. Zachte kleuren en zachte stoffen doen het heel goed. Vooral voor een sprookjesachtig effect zullen we extra opletten op kleding en licht… We zullen dan afspreken of ’s morgens vroeg bij zonsopkomst of het gouden uur voor zonsondergang.

 

Ik hanteer geen maximum qua aantal familieleden, want ik zet iedereen er op alle mogelijke combinaties op: familie samen, gezinnen apart, kleinkinderen met opa’s oma’s enz… Het wordt gewoon een gezellige wandeling en bij ieder mooi plekje dat we tegenkomen, maak ik foto’s in allerlei verschillende combinaties..

 

Bij slecht weer moeten we de afspraak verzetten.

Hieronder nog een aantal voorbeelden van kleurencombinaties met betrekking tot de kleding.

Hoe werkt het nu verder?

stap 1: consult

Voor de sessie houden we een consultatie gesprek, het pre-consult. Je komt bij mij in de studio (of telefonisch) en onder het genot van een kopje koffie vertel je hoe jij gefotografeerd wilt worden! Ik ben één en al oor voor jouw ideeën, verwachtingen en wensen. Wat wil je uitstralen als het gaat om zakelijke fotografie of wil je gewoon hele mooie foto’s van jezelf? Graag krijg ik een beeld van al jouw wensen.

 

stap 2: fotoshoot

Plan de afspraak bij voorkeur op een dag dat er geen andere drukke activiteiten staan ingepland overdag (maar ‘s avonds een diner of feestje raad ik zeker aan, je zal prachtig gestyled onze studio verlaten!)
Ik fotografeer op maandag t/m vrijdag.. We beginnen in de ochtend rond 9.00 uur met de visagie en haarstyling. Dit zal ongeveer een uur duren. De sessie zelf duurt 1,5 tot 2,5 uur, waar ik je helemaal door heen coach, we alles voor je doen en je tips krijgt hoe je voortaan altijd goed op de foto kunt staan.

 

stap 3: de reveal

Ongeveer drie weken na de sessie kom je terug naar de studio voor de “Reveal”. Tijdens deze reveal sessie laten we je de beelden zien. Prachtig geprint en in passe-partouts, zodat je ze kunt vasthouden en goed kunt bekijken. Je bepaalt helemaal zelf welke foto’s je mee naar huis neemt en hoeveel.

Onze studio is gericht op het maken van beelden als kunst voor aan de muur of in onze prachtige bewaardozen. Onze studio is niet ingesteld op het leveren van een ‘onaf’ product met betrekking tot het opvragen van digitale beelden. Wel worden de digitale bestanden, bijbehorend bij de gekozen foto’s, mee geleverd bij de uitgebreide pakketten op het moment dat de bestelling betaald is. Naast de foto’s in onze bewaardoos kunnen we jouw favoriete beelden laten afdrukken en inlijsten, of laten afdrukken op legio, kwalitatief hoogwaardige, maar vooral prachtige mediums.

 

Hoe werkt het?

wat neem je mee?

Wat neem je mee?

Vooral heel veel kleding! Juist om de meerdere kanten van jezelf te laten zien.

 

Voor de vrouwen onder ons:

Tijdens het pre-consult hebben we alle details al besproken, van lingerie tot nagellak – en je krijgt een stylingguide wat je helpt de juiste kleding mee te nemen. Een goede kledingkeuze is van essentieel belang voor het uiteindelijke eindresultaat!

Nog even wat tips op een rijtje:

kies bij voorkeur voor luxe, zachte stoffen, zoals chifon en kant.

kies voor zachte tinten.

kies voor kledingstukken zonder logo’s of drukke prints.

dit is hét moment om te gaan shoppen: kies die mooie jurk waar je al tijden je zinnen op hebt gezet!

neem alles mee wat je wilt, en denk ook aan bijpassende lingerie.

 

Accessoires voor de vrouw

Het is altijd leuk om extra accessoires mee te nemen.
Bijvoorbeeld: beeldige oorbellen, een fantastisch mooie ring of misschien wel die bijzondere ketting van oma. Het kan een leuke aanvulling zijn op jouw foto’s.
Sluiten de kinderen aan het einde van de sessie aan voor wat foto’s samen? Voor kleine kinderen kan het dan handig zijn om hun lievelingsknuffel mee te nemen, maar deze haal je pas uit de tas op het moment suprême!

Visagie voor de vrouw

Wat is er leuker dan om jezelf eens helemaal te restylen? Bij elke sessie wordt de visagie en haarstyling door een professionele visagiste en styliste verzorgd. Wij werken samen met een vast team van visagisten en stylisten. Handig als je naar de studio komt zonder make-up en met schoongewassen droog haar. 

“Self confidence is super power. Once you start to believe in yourself, magic starts happening.”

– Corine de Ruiter

Strand:

Duinen:

Park met hoog gras:

portret vrouw
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret

Industrieel:

Contact

Contact