Fine Art

Hoe werkt het?

fine art portretten

Maar wat houdt Fine Art dan eigenlijk in?

Volgens wikipedia:

“De term schone kunsten of vrije kunsten heeft betrekking op elke kunstvorm die uitsluitend dient voor de opwekking van esthetisch genoegen of om een kunstzinnig idee tot uitdrukking te brengen.”

Mijn interpretatie is hierdoor geworden:

” Een beeld waarbij het concept vooraf bedacht is en het  doel is dat het als kunst aan de muur zal gaan hangen”

En van te voren is er hierbij goed nagedacht over de styling, het licht, de emotie, maar er blijft natuurlijk wel veel ruimte over voor wat er spontaan ontstaat.

In mijn beleving kun je dan veel kanten opgaan:

– Schilderachtige portretten door bijvoorbeeld bepaalde type belichting en styling

– Portretten waarbij de styling gecombineerd wordt door iets moderner licht en hierdoor iets meer naar de Fashion-kant neigt

– Dans portretten omdat de emotie die bij de dans neergezet wordt al een kunstvorm “an sich” is

Mocht je interesse hebben in deze stijl dan overleg ik graag met je over de stijl die jij mooi vindt en zou willen tijdens jouw fotoshoot. Dan maken we hiervoor een moodboard, zodat we de fotoshoot extra goed kunnen voorbereiden. Misschien wil jij er wel bijvoorbeeld bepaalde symboliek in verwerkt hebben. Dat kan allemaal.

Hoe werkt het nu verder?

stap 1: consult

Voor de sessie houden we een consultatie gesprek, het pre-consult. Je komt bij mij in de studio (of telefonisch) en onder het genot van een kopje koffie vertel je hoe jij gefotografeerd wilt worden! Ik ben één en al oor voor jouw ideeën, verwachtingen en wensen. Wil jij meer schilderachtige portretten of dat het meer naar fashion/editorial neigt? Hoe wil jij jezelf terug zien in deze kunst? Wil je er bepaalde symboliek in verwerkt hebben? Na dit consult gaan we een moodboard maken: dit geeft richting aan de fotoshoot en hierin kunnen we alles toevoegen wat we in de fotoshoot verwerkt willen hebben. Dit kan ook bepaalde symboliek zijn. Twee weken vooraf aan de fotoshoot hebben we dan nog een extra Zoom-call om definitief de settings te bepalen. 

 

stap 2: fotoshoot

Plan de afspraak bij voorkeur op een dag dat er geen andere drukke activiteiten staan ingepland overdag (maar ‘s avonds een diner of feestje raad ik zeker aan, je zal prachtig gestyled onze studio verlaten!)
Ik fotografeer op maandag t/m vrijdag.. We beginnen in de ochtend rond 9.00 uur met de visagie en haarstyling. Dit zal ongeveer een uur duren. De sessie zelf duurt 1,5 tot 2,5 uur, waar ik je helemaal door heen coach, we alles voor je doen en je tips krijgt hoe je voortaan altijd goed op de foto kunt staan.

 

STAP 3: DE REVEAL

Ongeveer drie weken na de sessie kom je terug naar de studio voor de “Reveal”.

Tijdens deze reveal sessie laten we je de beelden zien. Prachtig geprint en in passe-partouts, zodat je ze kunt vasthouden en goed kunt bekijken. Je bepaalt helemaal zelf welke foto’s je mee naar huis neemt en hoeveel.  Het eindbedrag bepaal je dan ook zelf. Sommige mensen nemen 2 prachtige Fine Art prints mee die je zo neer kunt zetten op bijvoorbeeld een fotoplank en zijn €550 kwijt en andere mensen bestellen Wall-Art collecties en meerdere folioboxen en zijn dan bijv €5000 kwijt. Hoeveel je mee wil nemen, bepaal je volledig zelf en je bent niks verplicht. Je neemt alleen mee waar jij volledig verliefd op bent. 

 Onze studio is gericht op het maken van beelden als kunst voor aan de muur of in onze prachtige bewaardozen. Onze studio is niet ingesteld op het leveren van een ‘onaf’ product met betrekking tot het opvragen van digitale beelden. Wel worden de digitale bestanden, bijbehorend bij de gekozen foto’s, mee geleverd bij de uitgebreide pakketten op het moment dat de bestelling betaald is. Naast de foto’s in onze bewaardoos kunnen we jouw favoriete beelden laten afdrukken en inlijsten, of laten afdrukken op legio, kwalitatief hoogwaardige, maar vooral prachtige mediums.

STAP 4: JOUW PRODUCT OPHALEN

Ongeveer 2 weken na de reveal (Foliobox 1 week, Wall-Art 2 weken) kom je terug naar de studio om jouw prachtige bestelling op te halen. Dit moment is altijd een cadeautje: het ultieme cadeau aan jezelf. Het moment dat je eindelijk jouw prachtige portretten in handen zult hebben. 

 

Hoe werkt het?

wat neem je mee?

Wat neem je mee?

Dit hangt af van het moodboard dat we hebben gemaakt. 

 

Voor de vrouwen onder ons:

Tijdens het tweede pre-consult 2 weken vooraf aan de fotoshoot,  hebben we alle details al besproken, van lingerie tot nagellak –  Een goede voorbereiding & kledingkeuze is van essentieel belang voor het uiteindelijke eindresultaat!

Nog even wat tips op een rijtje:

kies bij voorkeur voor luxe, zachte stoffen, zoals chifon en kant.

kies voor zachte tinten.

kies voor kledingstukken zonder logo’s of drukke prints.

dit is hét moment om te gaan shoppen: kies die mooie jurk waar je al tijden je zinnen op hebt gezet! Of gaan we iets huren? 

Neem alles mee wat je wilt, en denk ook aan bijpassende lingerie.

 

Accessoires voor de vrouw

Het is altijd leuk om extra accessoires mee te nemen.
Bijvoorbeeld: beeldige oorbellen, een fantastisch mooie ring of misschien wel die bijzondere ketting van oma. Het kan een leuke aanvulling zijn op jouw foto’s.
Sluiten de kinderen aan het einde van de sessie aan voor wat foto’s samen? Voor kleine kinderen kan het dan handig zijn om hun lievelingsknuffel mee te nemen, maar deze haal je pas uit de tas op het moment suprême!

Visagie voor de vrouw

Wat is er leuker dan om jezelf eens helemaal te restylen? Bij elke sessie wordt de visagie en haarstyling door een professionele visagiste en styliste verzorgd. Wij werken samen met een vast team van visagisten en stylisten. Handig als je naar de studio komt zonder make-up en met schoongewassen droog haar. 

“Your Uniqueness. Your Beauty Legacy. LET US CREATE MAGIC.”

– Corine de Ruiter

fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret
fine art boudoir portret

Contact

Contact